Transportteknologi: 2.222 TUnits sikrer hygiejnisk spildevandsbortskaffelse

2.222 TUnits sikrer hygiejnisk spildevandsbortskaffelse

 

I 2022 fik tallet 2 stor opmærksomhed, som f.eks. den populære bryllupsdato 22.02.2022. Tallet 2 spiller også en betydelig rolle for Vogelsang inden for transportsektoren. For omkring 22 år siden udviklede de TUnit, et anlæg til bortskaffelse af spildevand og forsyning af brugsvand i passagertog. For nylig blev anlæg nummer 2.222 installeret.

 

Forsyningssystemer til passagertog

TUnit bruges til at tømme toilettanke og fylde brugsvandsbeholdere i passagertog. Den installeres på jernbanedepoter ved klargøringsområdet og navnet TUnit kommer fra dets karakteristiske T-formede forsyningsstation, hvor vakuum- og vandslangerne er monteret.

TUnit kan fungere som et enkeltterminalsystem med en indbygget pumpe eller tilsluttes til et kraftigt pumpeanlæg. I det sidste tilfælde kan flere TUnits uden egen pumpe tilsluttes til en fælles sugeledning og betjenes fra en central pumpestation kaldet VacUnit. Ved et flerterminalanlæg kan mere end 80 TUnits styres via samme VacUnit.

The water and vacuum hoses are mounted on a T-shaped supply station on the TUnit.Vand- og vakuumslangerne er monteret på en T-formet forsyningsstation på TUnit.

 

I brug verden over til de strengeste hygiejnekrav

TUnit er velkendt inden for jernbanesektoren og anvendes ikke kun i Tyskland, men også i andre lande. Deutsche Bahn er en af de største brugere og har mere end 80 TUnits i deres klargøringsdepot i Rummelsburg nær Berlin samt over 70 forsyningsanlæg i jernbanedepotet Hamburg-Langenfelde. Også mindre jernbaneselskaber og privatbaner værdsætter dette brugervenlige system. Ud over Tyskland og Østrig bruges TUnit også i Israel, USA og Australien. Det kan tilpasses med individuelt specialudstyr, f.eks. varmesystemer, til brug i koldere klimaer som i Skandinavien.

 

In a multiple-station system, the TUnit is operated centrally via the VacUnit.I et system med flere stationer betjenes TUnit centralt via VacUnit.

 

TUnit og andre systemer på InnoTrans 2022

Vogelsang vil præsentere deres omfattende udvalg af jernbane- og transportteknologi på InnoTrans-messen i Berlin, der finder sted fra den 24. til 27. september 2023. Ud over TUnit vil de også præsentere løsninger til mellemstore og mindre jernbanedepoter, herunder Cabinet Unit, en kompakt servicestation til spildevandsbortskaffelse og brugsvandsforsyning, rengøringsstationen CleanUnit og mobile systemer til spildevandsbortskaffelse. Deres udstilling omfatter også et bredt udvalg af jernbanekoblinger til hygiejnisk tømning af spildevand og påfyldning af drikkevand.

 

Yderligere links

Alt om TUnit

Alt inden for transportsegmentet